43
ALİ HİKMET TATARHAN
AKDENİZ BÖLGE MÜDÜRÜ
AKDENİZBÖLGEMÜDÜRLÜĞÜ
Türkiye’nin en önemli tarım merkezlerinden biri olan Akdeniz
Bölge’de çalışmalarını Bölge Müdürü olarak sürdüren Ali Hikmet Ta-
tarhan, 1998 yılından bu yana Toros Tarım ailesinin bir üyesi. Daha
önce Batı Akdeniz, Trakya ve Ege Bölgelerinde Bölge Müdürü olarak
görev yapan Tatarhan, son 6 yıldır Akdeniz Bölge Müdürlüğü görevi-
ni sürdürüyor. Merkezi Adana’da bulunan Akdeniz Bölge Müdürlüğü,
Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde,
Kilis ve Osmaniye illerinde 113 bayi ve 61 yetkili satıcı ile Toros
ürünlerini geniş çiftçi kitlesine ulaştırıyor.
Ali Hikmet Tatarhan’ın verdiği bilgilere göre Türkiye’nin en verimli
ovalarının bulunduğu bölgede, iklim ve toprak özelliklerinin uygun-
luğu nedeniyle geniş bir ürün yelpazesinde yılın 12 ayı tarım yapıla-
biliyor. Bölgede, örtü altı ve seracılık tesisleri her yıl artış gösteriyor.
Genel olarak mısır, buğday, pamuk, narenciye, karpuz, muz ve çeşitli
sebze-meyvelerin yetiştirildiği bölgede, modern tarım teknikleri ve
sulama sistemleri kullanılarak yüksek verim elde ediliyor.
Son beş yıllık ortalamaya göre bölgedeki gübre tüketimi 1 milyon ton
civarında. Genç ve dinamik bir ekibe, güçlü bir bayi ağına ve zengin
gübre çeşitliliğine sahip olmanın yanı sıra Ceyhan ve Mersin üretim
tesislerinin bölge sınırları içerisinde olmasının verdiği avantajla, Ak-
deniz Bölge Müdürlüğü’nün bölgedeki pazar payı %35-42 aralığında
değişiyor.”
g