Previous Page  48 / 56 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 48 / 56 Next Page
Page Background

48

DOSYA

RAKAMLARLA

ÇUKUROVA

Türkiye’nin en önemli tarım

bölgelerinden Çukurova,

soya fasulyesi, yerfıstığı ve

mısır üretiminde Türkiye’de

ilk sırada bulunur. Ayrıca

bölge tarımında pamuk,

buğday, ayçiçeği, soğan,

pirinç, nar, şekerkamışı,

patates, bakla, börülce,

domates, biber, fasulye,

marul, lahana, üzüm, kavun,

karpuz ve narenciye geniş

yer tutar.

Çukurova Deltası’ndaki lagünler,

farklı türden

yaklaşık 350 bin kuşa

ev sahipliği yapar.

350bin

1864

Türkiye’de

ilk çırçır

fabrikası, 1864

yılında

Fransız Daudet

tarafından Adana’da

açılmıştır.