Previous Page  33 / 40 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 33 / 40 Next Page
Page Background

33

g

KASIM UĞUR (KAYNAK FORMENİ VE EĞİTMENİ)

“Her şantiyede bir öğrencim vardır”

Uğur, 1998 yılında kaynakçı ustası olarak çalışmaya başla-

dığı Ceyhan Çelik Fabrikası’nda Kaynak Eğitmenliği, Kaynak

Formenliği ve Enspektörlük görevlerini bir arada yürütüyor.

Bir aylık görev için gittiği Kureyş şantiyesinde neredeyse bir

yıl kalan Kasım Uğur, çocuklarının da birer Tekfenli olmasını

arzuluyor:

Ben burada kaynakçı ustası olarak çalışmaya başladım.

Hem eğitim alarak, hem de gelişmemizi öngören projeler sa-

yesinde, sertifikalandırmalarla Kaynak Formeni seviyesine

geldim. Seviye seviye yükseliyorsunuz. Formen olmak için 40

yaşını devirmek gerekiyor. Yani epey pişmek lazım. Projelere

göre yurtdışında da görev aldık. Tekfen’in vizyonu belli, kali-

te politikası belli. Müşteri ilişkilerine biz çok önem veriyoruz.

Kaliteyi düşürmemek için de elimizden geleni yapıyoruz.

Formenlikten sonra eğitmenliğe başladık. Bir kaynak oku-

lu var burada. Bugüne kadar 398 kişi yetiştirdik. Her şanti-

yede bu fabrikadan yetişme onlarca kaynakçı vardır. Proje-

mizde hangi kaynak yöntemleri kullanılacak ise o kaynakçıyı

çağırırız. Burada sertifikalandırmadan önce bir teste tabi tu-

tarız. Belli aşamalardan geçtikten sonra sertifikalandırılmayı

hak edenler projede kaynak yapmaya başlarlar.

Herkesi doyurduk

Ben en çok Kureyş şantiyesinde zorlandım. Bir aylık görev

için gittim, 11,5 ay kaldım. Orada şartlar zordu, ama Tekfen

camiası zoru sever. Zoru başarmak lazım. Bir de anımı anlata-

yım. Zorlu bir iş sonunda şefimize şaka yollu, “Kan akıtmamız

lazım,” dedim. O da “Hesabınızı yapın, ödenek çıkartalım,”

dedi. 78 kişiye yemek vereceğiz. O zamanın parasıyla 6.180 ri-

yal hesap çıkardım. Yaklaşık 2.000 dolara tekabül ediyor. Ko-

yun alıp keseceğiz. Şantiyeci olduğumuz için yapamadığımız

yemek yok, hepsi elimizden geliyor. Orada Hintli arkadaşları-

mız da vardı. Onlar da arkadaşlarına söyleyince tabii evdeki

hesap çarşıya uymadı. 600 kişiye çıktı bizim yemek! Mutfakta

hazır kıyma vardı 50-60 kilo. Onlarla beraber zor kurtardık

geceyi. Üç mangal kurduk, zor yetiştik. Sözümüzü de tuttuk.

g

FATMA GÜL ÇAMLIBEL (SEKRETER)

“Burada hiç yalnız hissetmedim”

Henüz yeni bir Tekfenli olan Fatma Gül Çamlıbel, bir Cey-

hanlı olarak hep Tekfen’de çalışmak istemiş:

Ceyhan Fabrika’da Erol (Türker) Bey’in sekreteri olarak

çalışıyorum. Ben zaten Ceyhanlıyım. Aslında uluslararası bir

firmada çalışmak istediğim için Tekfen’i tercih ettim. Buraya

gelmeden önce sadece çelik işi yapan bir firma olduğunu bili-

yordum, ama farklı faaliyet alanlarından haberdar değildim.

Daha önce eğitim sektöründe çalışmıştım. İlk kez böyle bir

firmada görev alıyorum. Çok farklı bir alan benim için. İnsa-

nın hiç bilmediği bir sektöre adım atması cesaret istiyor. Ama

geldiğim günden beri, sağ olsun mesai arkadaşlarım çok yar-

dımcı oldu. Onlar sayesinde her gün yeni deneyimler, yeni tec-

rübeler kazanıyorum. Hiç yalnız hissetmedim kendimi. Yalnız

olduğumu hissetseydim, ilgilenilmeseydim, korkutucu gelebi-

lirdi böylesi yeni bir tecrübe. Ama şimdi, uzun yıllar burada

huzurla ve keyifle çalışacağımı biliyorum.