

55
Bölgedeki toplam
orman alanı
%9
’dur (Türkiye genelinde
5. sırada).
%9
Türkiye’de üretilen
arpanın %45’i
%45
Türkiye’de üretilen
buğdayın %33’ü
%33
Türkiye’de üretilen
şeker pancarının %70’i
%70
Türkiye’de üretilen
fasulyenin %55’i
İç Anadolu Bölgesi’nde yetişir.
%55
Orta Anadolu’daki toplam
ekim alanlarının %85’ini
tahıllar
oluşturur.
%85
Türkiye’de toprağı
nadasa
bırakma oranı en yüksek il
%14 ile Konya’dır. Onu Ankara,
Sivas, Kayseri ve Çorum takip
eder.
%14
Ortadoğu, Batı Asya ve
Akdeniz’e özgü
22 yabanıl
buğday türünün 14’ü
Anadolu’dadır.
14