Previous Page  23 / 40 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 23 / 40 Next Page
Page Background

23

g

AŞÇI SECAATTİN YAMAN VE ENVER KIRÇİÇEK

“Yemediğimiz yemeği başkasına vermeyiz”

Bütün kampı doyurmak ve yemek zevkine hitap etmek

kolay değil. O nedenle kamptaki mutfakta farklı milletten

çalışanların damak tadına uygun alternatif yemekler pi-

şiyor. Onca insanı günün her saatinde doyurmak için bir

fabrika gibi çalışan mutfağa girdik ve iki aşçıbaşıyla soh-

bet ettik.

Secaattin Yaman, “600-700 kişilik yemek yapıyoruz. Et

ve tavuk ağırlıklı yemekler pişiriyoruz. Kendi yemediğin

yemeği başkasına veremezsin. Her zaman bunu savunu-

rum ben. Aşçının yapacağı şey, öncelikle kendi yemeyece-

ği şeyi servis yapmamasıdır. Aşçı budur,” diyor.

Enver Kırçiçek ise Kasım ayından beri çalıştığı Katar’da

bulunmaktan mutlu. Kırçiçek’in tek şikâyeti, zamanının

çoğunu ocak başında geçirdiği için bunaltıcı sıcaklar.

g

LODER OPERATÖRÜ DURMUŞ ALVER

Tekfen’e şiir

25 yıldır Tekfen’de çalışan Durmuş Alver, “Çok çile çektim

başka yerlerde. Ne şartta olursa olsun böyle bir firmada çalış-

mak için bütün çabamı harcıyorum. Benim umudum, benim

çocuklarımın da Tekfen’de çalışması,” diyor ve Tekfen’deki

patronları ve bütün Tekfen çalışanlarına ithafen yazdığı şii-

rini paylaşıyor:

Saygıdeğer Tekfen patronları

Sıvadı kolları, sardı bütün yaraları

Dünya onun hayranı

Fakirin can damarı,

Allah korusun onları

Tekfen adını yazdı tarihe

Kucak açtı yetime

Destan oldu dillere,

Tekfen geçti tarihe

Dünya senin peşinde

Sen Tekfen’sin,

İsmin gibi yükselirsin, böyle devam edersin

Çalışanı seversin

Dertlere devasın,

Tekfen sen bir destansın

Tekfen’e emek verenlere,

Tüm emek verenlere,

Saygıdeğer formenlere

Tekfen’i yüceltenlere büyükten küçüklere,

Saygılar herkese