

37
A
zfen, Elçin Canmirzayev’in ilk işyeri. 2002 yılından bugüne
kadar Azfen bünyesinde birçok farklı görevde bulunan Can-
mirzayev, son 7 yıldır Güvenlik Müdürü olarak çalışıyor:
Azfen’de bulunduğum 13 yıl boyunca 5 projede çalıştım. Bizim işimiz,
projenin güvenliğini sağlamaktan ibarettir. Güvenlik ekibi olarak 7
gün, 24 saat iş sahasının emniyetini koruyoruz. 60 kişiden oluşan bir
ekibimiz var. Personelimizin tamamı bu alanda eğitimden geçmiştir
ve muhtelif programlardan sertifikaları vardır.
Azfen benim çalıştığım ilk şirket. Bu projede başka firmalar da var.
Amec, Tekfen, BP ve diğer taşeron firmaların çalışanları da burada.
Biz vazifesiyle, kimliğiyle, milliyetiyle, devletiyle kimseyi ayırmadan
bir ekip şeklinde çalışıyoruz. Şunu da vurgulamak istiyorum ki biz
burada hem dost kazandık, hem ünsiyet kazandık. Bunda da bizim
çalıştığımız tüm şirketlerin payı var.
T
acir Qurbanov, 2002 yılında Azfen’e girdiğinden beri dört
projede çalışmış. Başlangıçta gümrük ve vize işleriyle ilgili bir
görev üstlenen Qurbanov, Kamp Amiri olarak çalıştığı Azfen’i
ailesi olarak gördüğünü söylüyor:
Bizim Azfen olarak yapamayacağımız bir şey yok artık. Bunu bir mü-
hendis olarak söylüyorum. Çok güzel mühendisler yetiştirdik. Ben
bunları görünce çok seviniyorum. Ben de burada yeni insanlarla ta-
nıştım, tecrübemi ve bilgimi artırdım. Azfen benim için de büyük bir
mektep oldu. Azfen’le gurur duyuyorum.
Benim en öncelikli görevim bu kadar insanın doyurulması. Sahamız-
da dört yemekhane çalışıyor. En hassas görevim bu benim. Sabah
kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeği ve gece yemeği. Yaklaşık
3.600 kişiyi doyuruyoruz öğle yemeğinde. Gece 300-350 kişi oluyor.
Akşam yemeğinde daha az, seherde ise 50 kişi kadar olur.
Yemeklerde aksama olmaması çok önemli. Ocaklar, tavalar, tence-
reler, buzdolapları, yemeklerin saklandığı sıcak tepsiler, salataların
saklandığı kaplar... Bunların da nasıl olacağına dair SEÇ kuralları var.
Mesela salatalar, BP’nin kurallarına uygun sunulmak zorundadır. Belli
bir sıcaklığın altında veya üstünde saklanamaz, çünkü bozulmamalı.
Eğer yemekler buzdolabına konduysa, 63-64 dereceye kadar ısın-
malıdır ki zehirleme riski olmasın.
KALORI HESABI
Haftalık mönüler hazırlanıyor. Bize yemek pişiren bir firma var. O fir-
manın müdürü ve bizim kantin süpervizörüyle beraber haftalık mö-
nüleri belirleriz. Belli bir kaloriyi tutturmamız gerekiyor ki işçiler rahat
çalışabilsin. Süpervizörler gider yemekhanenin mutfağını kontrol
ederler, erzakların ve önceden hazır tutulan yiyeceklerin saklanma
koşullarını denetlerler, hijyene dikkat ederler. Dört yemekhanenin
dördünde de ekibimiz bu kontrolleri yapar. Dört yemekhane olması-
nın sebebi mesafeler. Tek mönümüz var. Ama örneğin et yemiyorsa-
nız vejetaryenlere uygun yemeklerimiz de var.
Sahada günde iki kere çay molası verilir. Saat 10 ve saat 16’da. Saha-
da çalışan bütün insanların çayını vaktinde temin ediyoruz. Sahada
çay alanlarımız var. Yazın çok sıcaklarda çalışmamız gerekiyor. O ne-
denle buz makinelerimiz var. İçme sularını ve isteyenlere buzu biz
temin ediyoruz. Çünkü insanların ferahlaması gerekir ki rahat çalışa-
bilsinler. Suyun temizliğine de çok özen gösteriyoruz. Her ay düzenli
bir şekilde analiz yaptırıyoruz.
HAYALIM, BIR GÜLISTAN
Çim alanlar da bizim sorumluluğumuzda. Benim bir hayalim var,
Mart ayında güzel bir gülistan yapacağım. Tohumları hazır şimdiden.
İnsanların yüreği sevinsin. 14 sene önce burada hiçbir şey yoktu.
Şimdi diktiğimiz çamlar büyüdü. Ben yeşili çok severim. İnanın on-
larla nefes alıyorum.
İŞIMIZE SEVEREK
SARILIYORUZ
Elçin Canmirzayev
Platform - Güvenlik Müdürü
YEMEĞİNDE
SEÇ KURALLARI VAR
Tacir Qurbanov
Platform - Kamp Amiri