Table of Contents Table of Contents
Previous Page  86-87 / 168 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 86-87 / 168 Next Page
Page Background

85

ÇAY

Toprak Özellikleri

İdeal pH Aralığı (istenilen)

4.5 – 5.5

Toprak Bünyesi

Tın, Milli–tın, Kil, Killi–tın

Diğer Özellikler

Drenajı iyi olan, kireççe fakir ve organik

maddece zengin, toprakları sever.

Gübreleme Zamanı

Gübre Cinsi

kg/dekar

kg gübre/dekar

Dekardan alınan ürün (ton)

1.2 – 1.5

1.5 – 1.8

1.8 +

Sürgün Faaliyeti Öncesi

(Mart 15 – Nisan 15)

25.5.10

70 – 80

80 – 90

90 – 100

1. veya 2. Biçim Öncesi

% 26 N CAN

25

30

35

2. veya 3. Biçim Sonrası

% 26 N CAN

15

20

25

Önemli Notlar:

• Üst Gübrelemenin mümkünse en az iki defada yapılması yararlı olacaktır. An-

cak üst gübreyi bir defada verenler her iki dönemde verilenin toplamı kadarı

uygulama yapmalıdır.

• % 21 N Amonyum Sülfat (Şeker Gübre) gübresini toprağı asitleştirdiği için kul-

lanmayınız. Bunun yerine yukarıda önerilen % 26 N CAN gübresini kullanmanız

toprak verimliliği ve çay kalitesi bakımından daha iyidir.

• Bölgenizde alınabilen ürün miktarına ve toprak analizine göre gübre kullanınız.