Table of Contents Table of Contents
Previous Page  82-83 / 168 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 82-83 / 168 Next Page
Page Background

81

TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

Toprak Özellikleri

İdeal pH Aralığı (istenilen)

6.0-7.0 (Adaçayı, Kekik, Fesleğen, Ekinezya. Anason)

6.5 – 7.5 (Melissa, Lavanta, Haşhaş)

7.0 – 7.5 (Nane, Papatya)

Toprak Bünyesi

Kumlu–tın, Tın, Killi–tın

Diğer Özellikler

Drenajı iyi, taban suyu sorunu olmayan, iyi

havalanan, su tutma kapasitesi yüksek ve organik

maddece zengin toprakları sever.

Bitki

Drog Verimi*

(kg/dekar)

Taban

Gübre Cinsi**

Taban

Gübreleme

(kg/dekar)

Üst

Gübre***

(kg/

dekar)

Üst Gübre

Verilme

Zamanı

Amonyum Sülfat

Adaçayı

700-900 (Herba) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

40

20 1. Biçim Sonrası

Kekik 800-1000 (Herba) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

45

25 1. Biçim Sonrası

Fesleğen 300-400 (Herba) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

30

10 1. Biçim Sonrası

Nane

400-500 (Herba) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

30

12 1. Biçim Sonrası

Melissa 500-600 (Herba) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

35

15 1. Biçim Sonrası

Ekinezya**** 500-700 (Çiçek) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

30

12

1. Biçim veya

Toplama sonrası

Papatya**** 50-100 (Çiçek)

15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

20

15

Ara Çapada

Lavanta 200-250 (Çiçek) 15.15.15+20 (SO

3

) + Zn

25

18

Ara Çapada

Anason 50-100 (Tohum)

20.32.0+15 (SO

3

) + Zn 20 – 25

8

Ara Çapada

Haşhaş 200-250 (Kapsül) 20.32.0+15 (SO

3

) + Zn 20 – 25

25

(12)*****

Ara Çapada