Table of Contents Table of Contents
Previous Page  30-31 / 168 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 30-31 / 168 Next Page
Page Background

29

BUĞDAY – ARPA

I. Öneri

Buğday için gübreleme önerileri

Taban ve Üst Gübreleme

* Bölgenizde alınabilen ürün miktarına ve toprak analizine göre gübre kullanınız.

** Sulama ve yağışı yeterli olan yörelerde üst gübreyi iki ayrı dönemde (kardeşlenme ve sapa kalkma) kullanınız.

Toprak Özellikleri

İdeal pH Aralığı (istenilen)

6.5 – 7.8

Toprak Bünyesi

Tın, Milli–tın, Killi–tın

Diğer Özellikler

İyi drenajlı, kalsiyum ve organik maddece zengin

toprakları sever. Buğday tuzluluğa orta dereceli,

arpa yüksek dereceli toleranslıdır.

Gübreleme

Zamanı

Gübre Cinsi

Dekardan alınan ürün (kg) ve

kg gübre/dekar*

300-400

500-600

600 +

Taban Gübre

20.32.0 + 15 (SO

3

) + Zn

18-20

22-25

27-30

Kardeşlenme

% 26 N CAN

veya

% 33 N AN

veya

Üre

22 – 25

18 – 20

12 – 14

18 – 20

14 – 15

10 – 11

22 – 25

18 – 20

13 – 15

Sapa Kalkma**

% 26 N CAN

veya

% 33 N AN

14 – 16

11 – 12

18 – 20

14 – 15