

•
Gübre maliyeti yönünden ve yeti tirme tekni i özelli i olarak temel gübreleme
(toprak altı gübreleme) yapılıp yapılmadı ı
•
Bitki yeti tirme teknikleri ve kültürel uygulamalar
•
Damla sulamanın homojen bir ekilde yapılıp yapılmadı ı
Damla sulama ile gübrelemede sulama suyunun kalite özelliklerinin öncelikle bilinmesinde
yarar vardır. Meyve yeti tiricili inde kullanılan sulama sularında Çizelge 14’de verilen su kalitesi
analizleri ve hesaplamaları yapılmalıdır.
Çizelge 14: Sulama Suyunda Yapılması Gereken Analizler
pH
EC
Katyonlar Anyonlar
Ca
++
Cl
-
Mg
++
NO
3
-
Na
+
HCO
3
-
K
+
CO
3
--2
NH
4
+
B
-
Mikro elementler SO
4
-2
A ır metaller
Hesaplamalar
Na
SAR=
me/l
2
Mg Ca
+
SAR: Sodyum Adsorbsiyon oranı
Na
SSP=
X 100 me/l
Katyon Top.
SSP= Eriyebilir sodyum %’si
RSC= (Ca
++
+ Mg
++
) – ( CO
3
--
+ HCO
3
-
) me/lt
RSC= Bakiye sodyum karbonat miktarı