Previous Page  47 / 72 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 47 / 72 Next Page
Page Background

Gübre maliyeti yönünden ve yeti tirme tekni i özelli i olarak temel gübreleme

(toprak altı gübreleme) yapılıp yapılmadı ı

Bitki yeti tirme teknikleri ve kültürel uygulamalar

Damla sulamanın homojen bir ekilde yapılıp yapılmadı ı

Damla sulama ile gübrelemede sulama suyunun kalite özelliklerinin öncelikle bilinmesinde

yarar vardır. Meyve yeti tiricili inde kullanılan sulama sularında Çizelge 14’de verilen su kalitesi

analizleri ve hesaplamaları yapılmalıdır.

Çizelge 14: Sulama Suyunda Yapılması Gereken Analizler

pH

EC

Katyonlar Anyonlar

Ca

++

Cl

-

Mg

++

NO

3

-

Na

+

HCO

3

-

K

+

CO

3

--2

NH

4

+

B

-

Mikro elementler SO

4

-2

A ır metaller

Hesaplamalar

Na

SAR=

me/l

2

Mg Ca

+

SAR: Sodyum Adsorbsiyon oranı

Na

SSP=

X 100 me/l

Katyon Top.

SSP= Eriyebilir sodyum %’si

RSC= (Ca

++

+ Mg

++

) – ( CO

3

--

+ HCO

3

-

) me/lt

RSC= Bakiye sodyum karbonat miktarı