

45
RaKAMLARLA
EGE
Anadolu’da modern tarım tekniklerinin ilk
uygulandığı yer olan Ege Bölgesi, Türkiye’nin
en önemli tarım merkezlerinden biri. Ege’de
yetişen birçok ürün sadece Türkiye’de değil
uluslararası pazarlarda da rağbet görüyor.
Ege Bölgesi’nde gıda sanayisi
alanında oluşturulmuş
ilk ve en
önemli sanayi tesisi
1926’da
kurulan Uşak Şeker Fabrikası’dır.
1926
Ege Bölgesi’nde en sıcak ay ortalaması
27-28°C
, en soğuk ay ortalaması
8-10°C
, yıllık ortalama
17-18°C’dir
. Kar
yağışı ve don olayı çok ender görülür.
17-18°C
Türkiye’deki
incir
üretiminin %85’i
Ege Bölgesi’nde
yapılır.
%85
Türkiye’de
tütünün %70’i
Ege Bölgesi’nde
üretilir.
%70