Previous Page  45 / 52 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 45 / 52 Next Page
Page Background

45

RaKAMLARLA

EGE

Anadolu’da modern tarım tekniklerinin ilk

uygulandığı yer olan Ege Bölgesi, Türkiye’nin

en önemli tarım merkezlerinden biri. Ege’de

yetişen birçok ürün sadece Türkiye’de değil

uluslararası pazarlarda da rağbet görüyor.

Ege Bölgesi’nde gıda sanayisi

alanında oluşturulmuş

ilk ve en

önemli sanayi tesisi

1926’da

kurulan Uşak Şeker Fabrikası’dır.

1926

Ege Bölgesi’nde en sıcak ay ortalaması

27-28°C

, en soğuk ay ortalaması

8-10°C

, yıllık ortalama

17-18°C’dir

. Kar

yağışı ve don olayı çok ender görülür.

17-18°C

Türkiye’deki

incir

üretiminin %85’i

Ege Bölgesi’nde

yapılır.

%85

Türkiye’de

tütünün %70’i

Ege Bölgesi’nde

üretilir.

%70