

110
Fidan
yaşı
gram gübre / fidan*
Taban Gübreleme
1. Üst
Gübreleme
2. Üst
Gübreleme**
10.20.20 Süper Gold
veya
20.20.0 + 30 (SO
3
) + Zn
15.15.15 +
20 (SO
3
) + Zn
20.32.0 +
15 (SO
3
) + Zn
% 21 N AS
+ P.Nitrat
% 33 N AN
veya
Amonyum
Sülfat
Dikim Yılı
Fidan dikim çukurlarına verildi.
100 + -
-
1
300 (8)****
400 (10)
200 (6)
150 + 50
-
2
450 (12)
600 (16)
300 (10)
200 + 75 100 (150)***
3
600 (20)
800 (25)
400 (15)
250 + 100 150 (200) .
Gelişme Dönemi
kg gübre / dekar /dönem
% 33 N AN
TOROS
MAP
TOROS
Potasyum Nitrat
TOROS
MKP**
Fidan Yaşı
1 2 3 1 2 3 1 2 3 1 2 3
Çiçeklenme –
Meyve Tutumu
1.0 1.5 2.0 1.0 1.5 2.0 1.0 1.5 2.0 -
-
-
Meyve Tutumu –
Meyve İrileşmesi
2.5 3.0 4.0 2.5 3.0 4.0 3.0 4.0 5.0 -
-
-
Meyve İrileşmesi –
Renk Dönümü
Başlangıcı
2.5 3.0 4.0 1.0 1.5 2.0 3.0 4.0 5.0 -
-
-
Renk Dönümü
Başlangıcı – Hasat
1.0 1.5 2.0 -
-
-
1.0 1.5 2.0 -
-
-
Hasat Sonu –
Yaprak Dökümünden
1 ay önce
-
-
-
-
-
-
-
-
-
4.0 6.0 8.0
Taban Gübre*
10.20.20 Süper Gold veya 15.15.15 + 20 (SO
3
) + Zn
1. Yaş 8 kg/dekar 1. Yaş 12 kg/dekar
2. Yaş 12 kg/dekar 2. Yaş 16 kg/dekar
3. Yaş 15 kg/dekar 3. Yaş 20 kg/dekar
* Taban gübreler göz kabarması öncesi, 1. Üst gübreleme büyük ağaçlarda meyve tutumunda, 2. Üst
gübreleme meyve irileşmesi – renk dönümü öncesi uygulanmalıdır.
** Kiraz da 2. Üst gübrelemeye gerek yoktur.
*** Parantez içindeki () miktarlar Amonyum Sülfat gübresi miktarıdır.
*** Parantez içindeki () rakamlar dekara (1000m
2
) verilecek taban gübre miktarlarıdır.
* Dekardaki ağaç adedine bölerek ağaçların taç izdüşümüne veya damla borularının geçtiği kısma
uygulayıp kökleri kesmeyecek derinliğe karıştırınız.
** Hasat sonu TOROS MKP uygulaması fidanların kışa dayanıklılığı ve meyve tutumunu arttırmak içindir.
Klasik (Çanak – Karık) Sulama ile Gübreleme:
Damla Sulama ile Gübreleme: