Table of Contents Table of Contents
Previous Page  110-111 / 168 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 110-111 / 168 Next Page
Page Background

109

SERT ÇEKİRDEKLİ MEYVELER

KİRAZ VİŞNE ERİK KAYISI ŞEFTALİ NEKTARİN

Toprak Özellikleri

İdeal pH Aralığı (istenilen)

6.5 – 7.5 (Şeftali, Nektarin, Kayısı)

6.5 – 7.0 (Erik, Kiraz, Vişne)

Toprak Bünyesi

Kumlu–tın, Milli–tın, Mil, Tın, Killi–tın

Diğer Özellikler

Derin yapılı, drenajı iyi, taban suyu sorunu

olmayan, iyi havalanan, su tutma kapasitesi

yüksek ve organik maddece zengin, toprakları

sever. Tuzluluğa hassastırlar.

Fidan Gübrelemesi:

Fidan dikimi yapılmadan önce toprak analizine göre toprağın pH değerini ye-

tiştireceğiniz bitkinin isteğine göre düzeltiniz (bakınız

www.toros.com.tr

). Fidan

dikim çukurlarının dip kısmına koyulacak toprağa, toprağın yapısına göre dere

kumu, iyi yanmış hayvan gübresi ve fidan başına (dikim sıklığına göre) 150 – 200

gr. 10.20.20 Süper Gold Kompoze veya 75 – 100 gr TSP (veya DAP) + 75 – 100

gr. Potasyum Sülfat karıştırarak dikim yapınız. Yarı bodurlara ise 100 – 150 gr

10.20.20 Süper Gold veya 50 gr TSP (Triple Süper Fosfat) + 50 gr. Potasyum

Sülfat karıştırarak dikim yapınız. Toprağın organik madde miktarı az ise verim

yaşına kadar sıra aralarında yeşil gübre bitkisi yetiştirerek yeşil gübreleme yapı-

nız. Dikim yılından sonra verim yaşına göre gübreleme yapınız.

Toprağınızın özelliğine ve bölgenizin iklim şartlarına uygun anaç üzerine aşılan-

mış sertifikalı fidan için Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine veya bir uzmana danışınız.

Anacın doğru seçimi gübrenin etkinliğini artırır.