Potasyum
Noksanlığı, Resim-2’de görüldüğü gibi yaşlı yapraklarda yaprak
kıyısından başlayıp orta damara doğru renk açılması görülür. Çok
ileri safhada yaprak kıyılarında kuruma görülür. Meyve rengi
oluşumu azalır, kalın kabuk, pürüzlü kabuk, koflaşma ve
meyvede kuru madde azalması görülür.
Kalsiyum
Genel olarak kalsiyum noksanlığı turunçgillerde görülmez, noksanlık sürgün ucundaki
yaprakların küçülmesi kıvrılmış gibi görülmeleri ve sarımsı kirli beyaz renk haline dönmesi
şeklinde görülebilir.
Magnezyum
Noksanlık belirtileri sürgün dibindeki yaprakların yaprak sapı
kısmından ve orta damardan yaprak kıyısına doğru damar
aralarında renk sarıya dönüşür (Resim-3). Meyve kalitesi
bakımından yapraklardaki Potasyum / magnezyum,
Potasyum / kalsiyum + magnezyum oranları çok önemlidir.
Kükürt
Noksanlığı genç taze yaprakların damarlar da dahil sararması ve küçülmesi şeklinde
gösterir. Kükürt noksanlığı doğada pek sık görülmez.