101
TOROS TARIM SANAY
ve T C.
.
A.
.
’
’
ni
i
n
Domates yeti tiricili i için Gübreleme Önerileri
Domates yeti tiricili inde gübreleme önerileri yeti tirme tekniklerine ( oturak-sırık ) ,
sulama yöntemlerine (karık-damla ) ve yeti tirme alanlarına (tarla-sera)olmak üzere ayrı
öneriler halinde verilmi tir.
Do ru ve dengeli gübreleme kullanımı için üretim amacına (taze tüketim-salçalık ve
kurutmalık) ve dekardan alınabilecek ürün miktarına göre gübre kullanmak gerekir. Bunun
yanında özellikle sera üretiminde Güzlük-ilkbahar üretim-Tek üretim gibi yeti tirme
dönemlerine göre do ru gübreleme yapmak gerekir. En do ru gübreleme toprak analizlerine
dayalı olarak yapılan gübrelemedir. Bunun için
TOROS TARIM
bayileri ile temas ediniz
veya Tarım lçe Müdürlükleri ile görü ünüz. Yapılan öneriler sadece bir öneridir.
Bu yazı ekinde domates yeti tiricili i için yapılan gübreleme önerileri a a ıdaki
gibidir. Bu önerilerden hangisi üretim tipinize uygun ise onu seçiniz. Seçiminizden önce
gübreleme ile ilgili sorunlarınız ver ise
TOROS TARIM
’ın web sayfasında toprak verimlili i
ile ilgili kısımları okuyunuz.
A.GÜBRELEME ÖNER LER
1.Açıkta Yapılan Tarla Domates Yeti tiricili i
Oturak ( Karık Sulama )
Oturak ( Damla Sulama )
Sırık ( Karık Sulama )
Sırık ( Damla Sulama )
2.Serada Domates Yeti tiricili inde Gübreleme
Güzlük Üretim
lkbahar Üretimi
Tek Üretim
Topraksız ortam tekni i ile üretim*
A- Harç materyali ile yeti tiricilik
B-Su kültürü ile yeti tiricilik
* :Daha sonra ilave edilecektir.