Previous Page  102 / 104 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 102 / 104 Next Page
Page Background

101

TOROS TARIM SANAY

ve T C.

.

A.

.

ni

i

n

Domates yeti tiricili i için Gübreleme Önerileri

Domates yeti tiricili inde gübreleme önerileri yeti tirme tekniklerine ( oturak-sırık ) ,

sulama yöntemlerine (karık-damla ) ve yeti tirme alanlarına (tarla-sera)olmak üzere ayrı

öneriler halinde verilmi tir.

Do ru ve dengeli gübreleme kullanımı için üretim amacına (taze tüketim-salçalık ve

kurutmalık) ve dekardan alınabilecek ürün miktarına göre gübre kullanmak gerekir. Bunun

yanında özellikle sera üretiminde Güzlük-ilkbahar üretim-Tek üretim gibi yeti tirme

dönemlerine göre do ru gübreleme yapmak gerekir. En do ru gübreleme toprak analizlerine

dayalı olarak yapılan gübrelemedir. Bunun için

TOROS TARIM

bayileri ile temas ediniz

veya Tarım lçe Müdürlükleri ile görü ünüz. Yapılan öneriler sadece bir öneridir.

Bu yazı ekinde domates yeti tiricili i için yapılan gübreleme önerileri a a ıdaki

gibidir. Bu önerilerden hangisi üretim tipinize uygun ise onu seçiniz. Seçiminizden önce

gübreleme ile ilgili sorunlarınız ver ise

TOROS TARIM

’ın web sayfasında toprak verimlili i

ile ilgili kısımları okuyunuz.

A.GÜBRELEME ÖNER LER

1.Açıkta Yapılan Tarla Domates Yeti tiricili i

Oturak ( Karık Sulama )

Oturak ( Damla Sulama )

Sırık ( Karık Sulama )

Sırık ( Damla Sulama )

2.Serada Domates Yeti tiricili inde Gübreleme

Güzlük Üretim

lkbahar Üretimi

Tek Üretim

Topraksız ortam tekni i ile üretim*

A- Harç materyali ile yeti tiricilik

B-Su kültürü ile yeti tiricilik

* :Daha sonra ilave edilecektir.