13 Ekim Dünya Gübre Günü'ne özel besin elementleri posterimizi inceleyebilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili hazırladığımız özel dosyamızı inceleyebilirsiniz.
Yeryüzünün en zengin ve en üretken ekosistemlerini oluşturan sulak alanlar, yalnız bulundukları ülkenin değil, tüm dünyanın doğal zenginlik müzeleri. Sulak alanlar yok olurken sadece ekosistemler değil, çevresindeki sosyoekonomik ve sosyokültürel yaşam da yok oluyor.
Tarım, tarih boyunca insanlığın var oluşunun temel dayanaklarından biri olmuştur. İnsanoğlunun varlığı, yeterli gıda teminin devamlılığına bağlıdır. Tarım da gıda temininin ana araçlarından biridir. Dünyadaki siyasi, ekonomik, sosyal ya da teknolojik ilerlemeler, bu gerçeği değiştirmemektedir. Beslenme ihtiyacı devam ettiği sürece, tarım da insanoğlunun hayatındaki temel rolünü sürdürecektir.
Tarımın, medeniyetlerin doğuşundaki rolü için özel dosyamızı inceleyebilirsiniz.
İnsanlığın en önemli buluşlarından biri olan gübre, milyarlarca insanı açlıktan kurtardığı gibi gelecek adına gıda güvenliğimizi de garanti altına alıyor.
Ormanlarımız ile ilgili hazırladığımız özel dosyamızı inceleyebilirsiniz.
Sağlıklı bir yaşam ile ilgili hazırladığımız özel dosyamızı inceleyebilirsiniz.
Türkiye'nin Su Gerçekleri ile iligli hazırladığımız özel dosyamızı inceleyebilirsiniz.
Toprak, yaşamın kaynağıdır. Toprak insana değil, insan toprağa bağlıdır. Bu bağlamda toprağın öneminin daha iyi anlaşılmasını sağlamak ve küresel bir farkındalık yaratmak amacıyla Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) öncülüğünde 2002 yılından bu yana her yıl 5 Aralık tarihi “Dünya Toprak Günü” olarak kutlanıyor.
Anız yakılması insan ve diğer canlıların sağlığı, toprak kalitesi, çiftçi geliri ve iklim değişimleri bakımından büyük zararlar yaratıyor.
Birleşmiş Milletler, 2014 Aralık ayında aldığı kararla 2015'i “Uluslararası Toprak Yılı” ilan etti.
Tekfen Holding Kurucu ve Onursal Başkanı ve TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Ali Nihat Gökyiğit'in dilinden, toprak ananın insanoğluna feryadı...
İç Anadolu dendiğinde, hiç kuşkusuz ilk akla gelen tarım ürünü buğdaydır. Buğday, ekonomik öneminin yanında, İç Anadolu’nun toplumsal ve kültürel, hatta arkeolojik bir değeridir.
Dünyada hiçbir bölge, Ege kadar zeytinle özdeşleşmemiştir. Zeytin’in Ege’deki tarihi, mitoloji ile başlar.
Nihat Gökyiğit’in öncülüğünde Türkiye’de ilk kez 2005 yılında başlatılan ağaç tarımı 10. yılına ulaştı. Dikildiklerinde boyları 10-15 santimetre olan fidanlar, bugün 6-7 metre yüksekliğinde birer ağaç oldular.
Tarım alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle hem sektörün hem de sektör paydaşlarının sorunlarına eğilen Toros Tarım, “Tarım İşçileri ve Ailelerinin Sağlığının Geliştirilmesi Programı”na da destek veriyor.
Bitkiler, topraktaki mikro besin eksikliği nedeniyle fakirleşirken, insanlar da tükettikleri bitkilerin yeterli mikro besinleri içermemesinden dolayı sağlıklı beslenemiyor.
Bugün, tarım alanında sahip olduğumuz bilgi birikimi çok yüksek boyutlara ulaştı. Fakat zirai hastalık ve zararlılar, tüm emeklerimizi bir kalemde silebiliyor.
Tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan sürdürülebilir, ekonomik açıdan kârlı ve verimli, insan sağlığını koruyan ve çevreye önem veren bir hale getirmeyi amaçlayan İyi Tarım Uygulamaları tüm dünyada günden güne önem kazanıyor.