Ünlü Aşçı Wilco Toros’un Deposunda
21/08/2014

İz TV’de yayınlanan “Wilco’yla Yaşasın Yemek” programının “Yeraltından Tatlar” bölümünde, Nevşehir’deki yeraltı depoları ele alındı. Toros Tarım’ın da destek verdiği bölümde, tarihi dokusu ve kendine has coğrafi yapısıyla turistlerin ilgisini çeken Kapadokya’nın yerel lezzetleri gözler önüne serildi.

Hollandalı aşçı Wilco, ilk olarak Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesine giderek, limonun yeraltında özel olarak oluşturulan mağara-depolarda nasıl saklandığını izleyicilerine yansıttı. Lezzet avcısı Wilco’nun ikinci hedefi, yine yöreye özgü yeraltı patates depolarıydı. Bu bölümde Toros Tarım’ın geçen sene faaliyete geçirdiği patates deposunu ziyaret eden Wilco, patates tohum operasyonundan sorumlu Hasan Yener’den patates ve soğuk hava depoculuğu hakkında bilgi aldı. Ünlü aşçı programında, geleneksel mağara-depoların teknolojik yatırımlarla modern bir depoya dönüştürülmesi karşısında duyduğu hayreti dile getirdi. Daha sonra yöre halkıyla sohbet edip yerel yemek tarifleri alan Wilco, programını yöreye özgü limon ve patatesle kendi yemeğini pişirerek bitirdi.