Uluslararası Patates Fizyolojisi ve Agronomi Sempozyumu gerçekleştirildi.
29/09/2010

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Uluslararası Patates Fizyolojisi ve Agronomi Sempozyumu’nda bilimsel tarım yöntemleri, patates bitki fizyolojisi ve verimli ürün yetiştiriciliği gibi konular ele alındı. Toros Tarım tarafından patates bitkisi yetiştiriciliğine yönelik olarak yürütülen doku kültürü yöntemi ile verimli patates tohumu üretimi çalışmaları katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Sempozyum’da Toros Tarım tarafından Toros Agripark Biyoteknoloji Merkezi’nde yürütülen, verimli, hastalık ve virüslerden ari patates tohumu üretimi için kullanılan doku kültürü yöntemi de sempozyum süresince kurulan stant da ziyaretçilere anlatıldı. Ayrıca sempozyuma katkı veren sponsorlara Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan tarafından teşekkür plaketleri verildi.

Toros Agripark tesislerindeki Biyoteknoloji Merkezi’nde doku kültürü, termoterapi uygulaması ve bu yöntemlerin kombinasyonları kullanılarak üretilen patates tohumları, 9 dönüm alanda kurulu seralarda kontrollü şartlar altında büyütülüp, yumru üretimi gerçekleştirildikten sonra belli hastalık ve virüs testleri yapılarak sertifikalı yumrular olarak üreticilere sunuluyor.

Bilim insanları, üreticiler ve iş adamlarının hazır bulunduğu Uluslararası Patates Fizyolojisi ve Agronomi Sempozyumu kapsamında ayrıca patates yetiştiriciliğine yönelik atölye çalışmaları ve Kapadokya yöresini içine alan bilimsel geziler düzenlendi.